Materieel

Sialtech beschikt over een gespecialiseerd en modern machinepark, waarmee we vrijwel alle boortechnieken uitvoeren. Dankzij de ruime variatie aan boorstellingen kunnen we iedere locatie met ons materieel bereiken. Om onze klanten alle  belangrijke veldonderzoeken aan te kunnen bieden, investeren we doorlopend in nieuw boormaterieel en zorgen we dat onze machines up-to-date blijven. Daardoor zijn we zowel op het land als op het water snel en flexibel inzetbaar.

MidRotoSonic

MidRotoSonic SECON Fraste XL equipped with both a Rod and Casing handler for a safer and better work environment. The machine delivers 160Hz for faster and better sampling. With the sonic drilling technique all soil formations can be drilled and sampled.

Technical sonic information:

 • Equipped with an SECON RSS150 Sonic head
 • Sonicforce 150 kN
 • High frequency vibrations (0 – 160 Hz)
Download PDF
MidRotoSonic

MidRotoSonic SECON Fraste XL equipped with both a Rod and Casing handler for a safer and better work environment. The machine delivers 160Hz for faster and better sampling. With the sonic drilling technique all soil formations can be drilled and sampled.

Technical sonic information:

 • Equipped with an SECON RSS150 Sonic head
 • Sonicforce 150 kN
 • High frequency vibrations (0 – 160 Hz)
Download PDF
SmallRotoSonic

De SRS-PL blinkt uit met zijn krachtige Sonic force in een buitengewoon kleine en wendbare boormachine. Dankzij het compacte formaat is de SmallRotoSonic PL SRS-PL zeer flexibel in gebruik en ook op moeilijk bereikbare plaatsen, zoals binnen gebouwen te gebruiken. De machine levert 150Hz trillingen voor snellere en betere bemonstering. Met de sonische boortechniek kunnen alle bodemformaties worden doorboord en bemonsterd.

Technische informatie:

 • Sonicforce 100 kN
 • Hoogfrequente trillingen (150 Hz)

 

Download PDF
Manitou sonic

De Manitou sonic is speciaal ontworpen voor werkzaamheden in moeilijk begaanbaar terrein. De Manitou van Sialtech is uitgerust met een hydraulische boorstelling die overweg kan met een groot aantal boortechnieken en kan zowel avegaarboringen als sonische boringen verrichten.

Technische informatie:

 • Sonicforce 100 kN
 • Hoogfrequente trillingen (150 Hz)

 

Download PDF
Wizard Sonic

De Wizard, gebouwd door het Nederlandse bedrijf Drillcon, is een compacte en veelzijdig inzetbare boorstelling op een rupsonderstel. Dankzij de kleine maten kunnen onze twee Wizards ook op slecht bereikbare locaties en in gebouwen worden ingezet. Bij montage op een werkschip of ponton is de Wizard ook uitstekend geschikt voor pulsboringen in de waterbodem, zelfs in diep water.

Technische informatie:

 • Sonicforce 50 kN
 • High-frequency vibrations (150 Hz)

 

Download PDF
Geoprobe 6610

De Geoprobe is een compacte boormachine van Amerikaans fabricaat, speciaal ontwikkeld voor het uitvoeren van steekboringen voor milieukundig bodemonderzoek. Hart van de Geoprobe is een hydraulisch aangedreven trilblok dat een klein statisch gewicht combineert met een laagfrequente trilling (percussie) en hiermee de kracht levert om boorbuizen, peilbuizen en geosondes de grond in te drukken. Dankzij deze techniek wordt de bodem minimaal verstoord en komt er geen overtollig bodemmateriaal vrij. Omdat de monsters in kunststofliners worden gestoken die direct worden afgedopt, is de Geoprobe bij uitstek geschikt voor ongeroerde monsters van hoge kwaliteit en voor onderzoek naar vluchtige stoffen in de bodem.

Download PDF
Geoprobe 54

De Geoprobe 54 is net als zijn grote broer, de Geoprobe 6610, van Amerikaans fabricaat en speciaal ontwikkeld voor het uitvoeren van steekboringen voor milieukundig bodemonderzoek. Dankzij een hydraulisch aangedreven trilblok dat een klein statisch gewicht combineert met een laagfrequente trilling (percussie) wordt de bodem bij boringen minimaal verstoord en komt er geen overtollig bodemmateriaal vrij. Omdat de monsters in kunststofliners worden gestoken die direct worden afgedopt, is de Geoprobe bij uitstek geschikt voor ongeroerde monsters van hoge kwaliteit en onderzoek naar vluchtige stoffen in de bodem. Dankzij zijn kleine formaat is de Geoprobe 54 flexibel in gebruik en ook op kleine, moeilijk bereikbare plaatsen in te zetten.

Download PDF
CASE Geoprobe

De compacte boormachine CASE Geoprobe is van Amerikaans fabricaat en zeer geschikt voor steekboringen ten behoeve van milieukundig bodemonderzoek. Dankzij een hydraulisch aangedreven trilblok dat een klein statisch gewicht combineert met een laagfrequente trilling (percussie) wordt de bodem bij boringen minimaal verstoord en komt er geen overtollig bodemmateriaal vrij. De Geoprobe wordt met succes ingezet voor onderzoek naar vluchtige stoffen in de bodem. Met de Geoprobe kunnen continu gestoken, ongeroerde bodemmonsters op een specifieke diepte worden genomen.

Download PDF
Nordmeyer DSB 1/3.5

De Nordmeyer DSB 1/3.5 is een zware hydraulische grondboormachine, waarmee we nagenoeg alle Europese populaire boortechnieken kunnen uitvoeren. Deze van oorsprong Duitse machine is opgebouwd op een bijzondere truck, een zeswiel aangedreven Terberg FM 1350.

Met de machine voeren we zowel non-destructieve (verbuisde en volle avegaarboringen, pulsboringen, ongeroerde monstername, kernboringen) als destructieve boortechnieken (verbuisde luchthamerboringen en holle avegaarboringen) uit.

Technische informatie:

 • Maximale boordiepte: 150 m
 • Verbuisde avegaar-/pulsboringen: tot 324 mm ⵁ
 • Ongeroerde monstername: tot 80 of 100 mm ⵁ
 • Kernboringen: boorgat 146 mm ⵁ, kern 102 mm ⵁ

 

Download PDF
Nordmeyer DSB/0

De Nordmeyer DSB/0 is een lichtere versie van de DSB 1/3.5 en is in principe net zo veelzijdig inzetbaar. De DSB/0 is echter kleiner en staat op een rupsonderstel. Met deze machine kunnen vrijwel alle gangbare, destructieve en non-destructieve boortechnieken worden toegepast.

Technische informatie:

 • Verbuisde avegaar-/pulsboringen: boorbuis tot 219 mm ⵁ
 • Geroerde en ongeroerde monstername: tot 100 mm ⵁ
 • Kernboringen: boorgat 146 mm ⵁ, kern 102 mm ⵁ

 

Download PDF
Biber

De Biber is een 16 meter lang stalen schip met een werkgat in het dek. Met twee studpalen wordt de boot volledig stilgelegd en kan er veilig in de waterbodem geboord worden. Handmatige boringen worden op het werkdek uitgevoerd. Bij mechanische boringen worden voor de duwkop van de boot pontons aangebracht om de boormachine op te plaatsen. Met behulp van 06-GPS satelliettechnieken is zeer nauwkeurige plaatsbepaling mogelijk.

Download PDF
Vibro-corer

De Vibro-corer is een pneumatische slaghamer en zeer geschikt voor grootschalig onderzoek in diep water. Om monsters te steken van de waterbodem wordt de machine vanaf een ponton of een groter kraanschip afgezonken naar de waterbodem. Door een hydraulisch aangedreven trilblok kunnen de sedimentmonsters zeer snel worden gestoken.

Download PDF
Boorbussen

Voor veel van ons handmatig milieu- en geotechnisch bodemonderzoek zetten we onze compleet uitgeruste boorbussen in. Handmatig veldwerk is nog altijd een zeer belangrijk deel van onze activiteiten. Bijvoorbeeld als onderdeel van verkennend onderzoek of het nemen van monsters en het plaatsen van peilbuizen en filters. De bussen zijn onder andere voorzien van een breed assortiment handboren, een dompel- en een slangenpomp, mobiele gasdetectieapparatuur en een veldcomputer voor de directe invoer van gegevens.

Download PDF
Support voertuigen

Sialtech beschikt over een eigen wagenpark om onze boormachines te mobiliseren naar uw projecten.

Download PDF