Over ons

OVER SIALTECH

Sialtech is een internationaal veldwerkbedrijf. Wij hebben meer dan 25 jaar ervaring in het verrichten van grondboringen en het nemen van grond- en grondwatermonsters zowel op land als op water.
Van geotechnische boringen in het centrum van Amsterdam tot een waterbodemonderzoek in de havens van Rotterdam. Van archeologisch onderzoek in Antwerpen tot milieuonderzoek in Zweden. Veiligheid en kwaliteit staan bij ons voorop.

Veldwerk specialist

Voor een bruikbaar bodemonderzoek is veldwerk een belangrijke schakel. Goede boringen doen en hoogwaardige monsters nemen stelt heel andere eisen aan een organisatie dan de verwerking van de uitkomsten ervan. Daarom kiezen veel bedrijven voor Sialtech als een in veldwerk gespecialiseerd bedrijf. Voor een vloeiend verloop van het onderzoek en reproduceerbare laboratoriumanalyses werken wij nauw samen met onze vaste gecertificeerde laboratoria.

Typisch Nederlands

Nederland staat wereldwijd bekend als water- en bodemland. In ons kleine, lage en dichtbevolkte land met een diverse bodem, hoog grondwaterpeil en strikte regelgeving, staan wij Nederlanders al eeuwenlang voor complexe uitdagingen rondom de bodem en waterbeheersing. We veranderden water in land door inpoldering en bouwden lange afsluitdijken, huizen op palen en duizenden gemalen om onze voeten droog te houden. In combinatie met onze onderzoekende en vooruitstrevende karakters, heeft dit Nederland wereldwijd tot koploper op het gebied van bodemonderzoek gemaakt.

Dat de bodem bij Sialtech in de genen zit, kunnen we dus wel zeggen. Net als onze drive om ons te blijven ontwikkelen. Onze medewerkers behoren tot de meest ervaren in de branche. We zetten onze kennis en techniek om goede bodemmonsters te nemen in heel Europa in. Zo werkten wij aan talloze succesvolle projecten in België, Frankrijk, Luxemburg, Spanje, Portugal, Duitsland, Polen, Roemenië, Turkije, Denemarken, Noorwegen en Zweden.

GESCHIEDENIS

Sialtech is in 1992 opgericht door de twee fysisch geografen Marijn Rang en Chrit Schouten. Vanaf 1999 kwam Henk Nijmeijers, de huidige eigenaar, Sialtech versterken. Onder zijn leiding breidde Sialtech steeds verder uit. Onder meer door overname van de veldwerkploeg van advies- en ingenieursbureau DHV in 2001, gevolgd door de veldwerkploeg van adviesbureau Chemielinco in 2003. In 2011 nam Henk Nijmeijers Sialtech over en ging het als zelfstandig bedrijf verder. Inmiddels is Sialtech uitgegroeid tot marktleider op het gebied van grondboringen en monstername.

CONTACT
HOUTEN (HOOFDKANTOOR)

Vleugelboot 61

3991 CM Houten

Nederland

Tel. +31(0)30 659 40 60

Email: info@sialtech.nl

BRANCHE OFFICES

Branche office Assen

Branche office Sittard

Branche office Kapelle

Branche Office Uppsala, Zweden